TRÉNING
FEDEZD FEL A HATÁRAIDAT, HOGY TÁVOLABB LÁSS AZOKNÁL
CHALLENGEMENT TRÉNING
HOGY A KÉPESSÉGEID A TE ÉRDEKEDET SZOLGÁLJÁK
Thomas Alva Edison szavai jól összefoglalják a tréning szükségességét még akkor is, ha biztos vagy benne, hogy mindent megtettél. Azt mondta ugyanis a híres amerikai elektrotechnikus, üzletember és nem utolsósorban feltaláló, hogy “Amikor azt gondolod, hogy már minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy. “
A fejlődésnek és így a fejlesztésnek tehát nincs határa. Annak határt csak a gondolataink szabhatnak.
A hatékonyság napjainkban kulcsfogalommá nőtte ki magát, mégis többféleképpen tekinthetünk a hatékonyságra. A hatékonyságot mutatószámokkal mérhetjük, és ha az egy adott referenciatartományon belül van, akkor elégedetten hátradőlhetünk, ha azonban nem, akkor addig változtatunk, amíg el nem érjük a referenciatartományt és akkor dőlünk hátra. De vajon mi a helyzet azokkal az elemekkel, amelyek számszerűsítése nehézségekbe ütközik, vagy a számszerűsítés maga nem tükrözi megfelelően a hatékonyság szintjét?
Valójában a hatékonyság elérése a mutatók előállításánál nehezebb feladat. Sok objektív, de sok szubjektív elem összessége alkotja azt a környezetet, amelyben a hatékonyságra törekszünk.
Annak érdekében, hogy az objektív és a szubjektív valóság egy közös úton legyen segítségünkre a változás során, módszertanom alapjául egy olyan objektív mérést választottam, amely biztos alapot nyújthat a változás céljától, területétől és ütemezésétől függetlenül.
A módszertan ugyanis egy fiziológiai mérésen alapszik és valamennyi fejlesztési lehetőség, irány ebből indul ki. A fiziológiai mérést a finn Firstbeat Technologies által fejlesztett algoritmus alapján működő testszenzor segítségével végzem, mely tökéletes képet ad arról, hogy mely területeken van szükség a fejlesztésre és azok várhatóan milyen kedvező hatással lesznek az egyénre és a környezetére. A szívfrekvencia-varianca és légzésszám együttes megfigyelésével ugyanis a jelenleg elérhető legpontosabb adatokra támaszkodva megbízható képet kaphatunk az egyént érő stressz hatásokról, azok erősségéről, az egyén fizikai állapotáról és a regenerációs képességéről. Ezek olyan objektív és elengedhetetlen mutatók, amelyek bármely ROI vagy egyéb KPI mutatónál többet mondanak egy egyén, egy csapat vagy egy egész szervezet működésére vonatkozóan.
Ez az én javaslatom a fejlesztési terv első és legfontosabb lépésére vonatkozóan, de természetesen nem ez az egyetlen út, ahol támogatást tudok nyújtani. A döntés mindig a te kezedben van. Ez egy olyan lehetőség, amellyel érdemes élni, de a sikerhez és a hatékonysághoz több út vezet.
A fejlődéshez két dolog szükséges. Az egyik, hogy tudd, hogy hova akarsz eljutni. A másik pedig, hogy tisztában legyél azzal, hogy mit vagy hajlandó megtenni azért, hogy elérd a célod. Ha nem tudod, hova akarsz eljutni, de bármit megtennél érte, nem érheted el, hiszen nem tudod, hogy hová tartasz. Ha tudod, hogy mit akarsz elérni, de nem vagy hajlandó megtenni azt, ami ahhoz szükséges, megint csak nem érheted el a célod, hiszen amit teszel, kevés a változáshoz. Az egyetlen hozzáállás, amely sikerrel járhat, ha úgy tűzöd ki a céljaidat, hogy az eléréséhez szükséges árat hajlandó legyél megfizetni. Egy másik lehetőség, ha a célkitűzésben és az ahhoz szükséges munkában szakmai segítséget kérsz és a szakértővel közösen dolgozzátok ki a fejlesztési tervet, melynek valamennyi lépése egy általad jóváhagyott áldozattal jár.
Fedezzük fel együtt a lehetőségeidet és indulj el a fejlődés útján azzal a tudattal, hogy a célod elérése érdekében mindent megtettél. Egyeztessünk egy időpontot, ahol megismerhetjük az álmaidat, céljaidat és bízom benne, hogy segíthetek annak megvalósításában.
Jelentkezz most!