TANÁCSADÁS
ÚT A FENNTARTHATÓ SIKER FELÉ
CHALLENGEMENT TANÁCSADÁS
VEDD KI BELŐLE A MAXIMUMOT
Abraham Maslow amerikai pszichológus, aki nem mellesleg a híres emberi szükségletek hierarchiájának modelljével (Maslow-piramis) vált világhírűvé a problémamegoldásról ekként nyilatkozott: “Ha egyetlen szerszámod a kalapács, akkor hajlandó vagy minden problémát szögnek látni.”
Fontos, hogy mikor változást vagy változtatást tervezünk a saját életünkben, egy szervezet vagy egy csapat életében, akkor képesek legyünk a változást kívülről is látni. Legtöbbször az akarat görcsössége nehezíti meg a cél elérést, de van, hogy az objektivitás hiányzik a sikerhez.
Brian Tracy, Amerika és Nyugat-Európa legismertebb menedzseroktatója egy biztos támpont lehet a változás útján, amelyről ő a következőket mondta. “Ahhoz, hogy felfedezzünk egy új kontinenst, készen kell lennünk arra, hogy elveszítsük a part biztonságát. “. Ahhoz, hogy ez a biztonság mégis fenntartható legyen, bizalom kell. Bíznunk kell abban, hogy jó döntést hozunk, és sokszor úgy kell döntenünk, hogy bizonyos területekhez kapcsolódóan szakmai támogatást veszünk igénybe.
Sosem szégyen segítséget kérni a változáshoz, legyen a probléma akár apró vagy hatalmas. Az egyetlen hiba, amit ilyenkor el lehet követni, hogy a segítőtől várjuk, hogy a dolgok megváltozzanak, vagy a problémák megoldódjanak.
Egy jó tanácsadó mindig körültekintően és a lehetőségekhez mérten objektíven és ítéletmentesen nyújt segítséget a tudására, tapasztalataira és piacismeretére támaszkodva. Egy jó tanácsadó tud nemet is mondani, ha a megkeresés a tapasztalatain vagy a tudásán túlmutat. Ennek ellenére egy jó tanácsadó kiterjedt kapcsolati hálóval is rendelkezik, amelyre támaszkodva az ügyfél számára akkor is tud alternatívát kínálni, ha ő maga nem tudja vállalni az adott megbízást.
A tanácsadás tehát, ahogy a többi áltam kínált szolgáltatás is, nagyfokú bizalmat igényel. Természetes tehát, hogy a bizalomnak az alapját meg kell teremteni. Erre szolgálnak a kötelezettség és díjmentes bemutatkozó beszélgetések, ahol lehetőség van arra, hogy jobban megismerjük egymást és a szóban forgó problémát, elakadást.
Tapasztalataim alapján a bizalmi szint kialakulásával a megbízások is sokkal szélesebb körben érkeznek, hiszen a jó tapasztalatok ösztönzőleg hatnak a kreatív együttműködési lehetőségek megteremtéséhez szükséges feltételek kialakítására.
Legyen szó tehát akár önismereti fejlődésről, életmód változtatásról, karrierfejlesztésről, csapatépítésről vagy szervezeti változásokról vagy feladatokról, akár a humánerőforrás, akár a pénzügy, akár a marketing, akár a számvitel, akár pedig a vezetés területén, tanácsadói tapasztalatommal arra törekszem, hogy a probléma jellegétől és nagyságától függetlenül magas színvonalú szolgáltatást nyújtsak ügyfeleim részére.
Ha úgy érzed, hogy van nyitottság benned az együttműködésre és szeretnéd megtudni, hogyan támogathatom a fejlődésed vagy konkrét elképzelésed is van arról, hogy milyen területen lenne szükséged a tapasztalataimra, akkor egyeztessünk egy időpontot a találkozásra, ahol személyesen járhatunk utána a lehetőségeknek.
Jelentkezz most!