CHALLENGEMENT SOLUTION
HIVATÁSOM A LEHETETLEN
A CHALLENGEMENT FILOZÓFIA SZÜLETÉSE
AZ ÁTKERETEZÉS KAPUJA
Minden kezdet nehéz, mert az új utak és lehetőségek sokszor rémisztőnek tűnnek. Valami újnak a kezdete gyakran igényli a komfort zóna elhagyását és így a megszokottól eltérő, már-már a kiszámíthatatlannal való szembesülés „veszélyét”. Nincs ez másként a Challengement filozófia születésével sem. Talán nem meglepő számodra sem, hogy először a kihívással kezdődött minden.
Kihívás egy rossz nap, egy rossz inger az iskolában vagy a munkahelyen, egy rossz kapcsolódás valakivel, egy nézeteltérés vagy konfliktus, egy párkapcsolat vége, egy fontos ember elvesztése, egy költözés, az anyagi biztonság megteremtése, a karrier elakadása, de akár a kimerültség vagy egy betegség is. Vagyis röviden az élet kihívások sorozata. De ha képes vagy ezekkel a helyzetekkel igazán szembenézni, akkor képes leszel akár Magyarország himnuszának egy bizonyos részét is átírni. A „balsors akit régen tép, hozz rá víg esztendőt” rész akár lehetne „balsors bár régen tép, hoz rám víg esztendőt” is.
A Challengement filozófia lényege a kihívások tudatos kezelése, irányítása. Éppen ezért maga a szó is a Challenge, mint kihívás és a Management, mint kezelés szavak összeolvadásából jött létre és gyakorlatilag a kihíváskezelésre kínál egyedi és alternatív megoldásokat. Hiszek abban, hogy minden kihívás leküzdésekor egy folyamaton megyünk végig. Ebben a folyamatban az elhatározás, az elfogadás, az elengedés és az elérés fázisokon áthaladva erősödik a tudatossági szinted egészen addig, míg végül a kihívás egy teljesen más formát ölt. Ebben a formában inkább büszkeséggel tölt el és erőt ad, ami a kiinduló helyzetben talán elképzelhetetlennek tűnt. Ezt a folyamatot szemlélteti nagyon leegyszerűsítve a TE négyzet.
A négyzet összefoglalja, hogy mi a folyamat sikerének kulcsa. A kulcs TE magad vagy. TE vagy a kezdet és a vég, ahogyan az akadály és a megoldás is. Ebben a folyamatban segítek megtalálni a TE utadat és a TE megoldásodat.
A CHALLENGEMENT FILOZÓFIA SZÜLŐATYJA
AZ ELMÉLET GYAKORLÓJA
Sherlock Holmes egyszer egy rendkívül kreatív módon mutatkozott be, amely elgondolkoztatott. A bemutatkozás így szólt: „A nevem Sherlock Holmes. A munkám az, hogy tudjam, amit mások nem tudnak.”. Én ezt kicsit a saját képemre módosítottam, így az én bemutatkozásom a következőképpen hangzik: A nevem Liebscher László. A hivatásom az, hogy tudjam, amit mások nem tudnak, hogy tudnak.
Lehet, hogy most azt gondolod magadban, hogy ez lehetetlen. Hogyan tudhatok valamit, amit még te magad sem tudsz, hogy tudod? A filozófiám lényege, hogy minden elakadás kulcsa bennünk van. Albert Einstein egyszer azt mondta magáról, hogy “nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi”. Engem is ez a kíváncsiság hajt a mai napig és ez tette hivatássá és így kihívássá számomra azt, amit most lehetetlennek gondolsz.
Gyerekkorom óta számtalan kihívással szembesültem már az élet minden területén és a mai napig töretlenül hiszek abban, hogy bármilyen lehetetlen helyzet előtt állok is, mindig van megoldás. Legyen szó családról, párkapcsolatról, barátokról, ismerősökről, munkatársakról, ügyfelekről, magánéletről, egészségről, munkahelyről, szabadságról, sportról vagy bármiről a felmerülő kihívások egytől egyig tanítanak nekünk és erősítenek. Sokszor van úgy, hogy a völgyből nem látszik a csúcs, de ha hiszel abban, hogy a csúcs felé haladsz, akkor előbb vagy utóbb ott találod magad.
Érezted már azt, hogy nem tudod eldönteni, hogy te vonzod a kihívásokat vagy azok vonzanak téged? Én gyerekkorom óta ezt érzem. A vezetéknevemnek már a kimondása is, nem hogy még a leírása az emberek 90%-ának rendszeres kihívást okoz. De az élet ennél szerencsére komolyabb kihívásokat is rejt magában. Miért mondom, hogy szerencsére? Van egy régi mondás, miszerint ami könnyen jön, az könnyen is megy. Meg vagyok róla győződve, hogy a kihívás, amelyet hosszú és kemény munka árán tudunk legyőzni értékesebb és a tapasztalat tartósabb, mint amiért elég csak a kisujjunkat megmozdítanunk.
Sportoló szülők gyerekeként több, mint 10 sportágban jutottam el az egyesületi szintig, de az élsportot a szüleim nem támogatták, így az egyesületi igazolások küszöbén mindig újabb és újabb sportokat szemeltem ki magamnak. Szakmai pályám során több, mint 160 ügyfélen keresztül szinte valamennyi iparágat megismertem és nem igazán tudok olyan területét az üzletnek, ahol ne rendelkeznék legalább minimális ismeretekkel. Szereztem tapasztalatokat hazai és nemzetközi, kis- és középvállalati illetve multi környezetben is. Ezekre a tapasztalataimra azonban a jelenlegi feladataim kapcsán leginkább a strukturálás és a megértés során támaszkodom és bízom benne, hogy ügyfeleim számára ez a szakmai háttér biztonságot nyújt. Mivel azonban hiszek a társadalmi felelősségvállalásban így ezen tapasztalatokat a mentorálás területén is szívesen kamatoztatom.
A sport az életem és mindent azon keresztül látok. A futásba 2013-ban szerettem bele és az első maratonomból nagyon sok élettapasztalatot szereztem. Számomra a futás is egy kihívás, amelyben a cél természetesen a lehetetlen, ami lehetséges.
EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREIM
AKIKKEL ÉRTÉKESEBB A VILÁGUNK
James Ramsey Ullman amerikai író és hegymászó egyszer így beszélt a csapatmunkáról: „Vannak csapatok, amelyek tagjai remekül kijönnek egymással, de a csapat mégsem jut sehová, mert ahhoz a jó hangulatnál többre lenne szükség. Mégpedig arra, hogy a közös célok elérése érdekében a megfelelő feladatokon dolgozzanak a megfelelő módon és a megfelelő időben. Teljesíteniük kell, és ehhez csapatmunkára van szükség.”
Nem titkolt célom, hogy a hozzám forduló emberek mindenképpen elérjék a kitűzött céljaikat, amelynek elérésében sokszor más emberekre, más energiákra, más irányokra, más ismeretekre, más tapasztalatokra van szükség. Ezért egy olyan folyamatosan fejlődő együttműködő partneri hálózat kialakításán dolgozim, amely mellett a folyamat mind az ügyfél számára, mind az együttműködő partnereim számára, mind pedig számomra nyereséggel jár.
Együttműködő partnereim köre folyamatosan bővül. Tartozz te is közéjük! Tegyél te is azért, hogy úgy legyen jó neked, hogy azzal másnak is jó legyen!
Mindenkiben ott rejlik a változtatás képessége coachként pedig minden erőmmel azon vagyok hogy segítsek megtalálni és működésbe hozni azt.
Fiala Borbála
Coach, mediátor, blogger
Én már megtapasztaltam, tudom, hogy a fizikai világ csak a jéghegy csúcsa bennünk és körülöttünk ennél sokkal több csodálatosabb dolog van. A hivatásom az, hogy ezt megmutassam a hozzám forduló embereknek.
Szávay Krisztina
Reiki mester-tanár, kineziológus, Spirituális tanácsadó
Minden megoldás a problémáinkra bennünk van. Azonban ahhoz, hogy felszínre tudjuk hozni, időnként sokkal mélyebbre kell nyúlnunk annál, mint amit a fizikai világ keretei lehetővé tesznek. Módszereimmel ebben tudok a segítségedre lenni.
Rákóczy Andrea
Reiki mester-tanár, kineziológus, Spirituális tanácsadó
Hit és elkötelezettség elengedhetetlen elemei a fejlődésnek. A saját hitemet és elkötelezettségemet a munkám iránt arra használom, hogy ezeket a képességeket másokban is megerősítsem.
Géczi Gabriella
Coach, tréner
Holisztikus szemléletemből fakadóan nem a tünetre magára koncentrálok, hanem az oda vezető utakat keresve igyekszem az egyén teljes testi, lelki és szellemi működését feltárni. Az elakadások, a gátló beidegződések felszínre hozásával és oldásával segítem pácienseim fejlődését.
Orvos-Tóth Noémi
Klinikai szakpszichológus
A szakmai múltam miatt szívesen támogatom vezető „társaimat” a fejlődésben, a saját vezetői személyiségük megtalálásában fejlesztésében vagy abban, hogy meg tudjanak felelni az állandóan változó körülményeknek és új kihívásaiknak.
Sulyok Anna
Coach, tréner, facilitátor
A coaching az egyénre szabott fejlődés lehetőségét adja, mindenki azt veszi ki belőle, ami számára a leghasznosabb, ebben szeretném ügyfeleimet támogatni.
Szigetváry Orsolya
Coach, team coach, facilitátor